|
|
Lån  


 
Annonce:


Tjek taksterne
Tjek taksterne på dit teleselskabs hjemmeside, inden du rejser. Dit teleselskab har typisk indgået aftale med flere mobiloperatører i det land, du rejser til, og der kan godt være forskel på de forskellige mobiloperatørers takster, hvordan de takserer (pr. sekund eller pr. påbegyndt minut) og hvordan dækningen er. Prisen afhænger nemlig af, hvilken operatør/hvilket mobilnet du benytter i udlandet.


Manuel valg af operatør og måden, man vælger det på, er meget forskelligt fra mobiltelefon til mobiltelefon. Yderligere oplysninger kan du få enten fra manualen eller ved at kontakte dit teleselskab.

Telefonsvareren udenfor EU
Vær opmærksom på om den er slået til, så eventuelle opkald måske bliver viderestillet til den. Hvis den er, kan det blive rigtig dyrt for dig, når du befinder dig i udlandet. Du bliver nemlig opkrævet for to opkald. Et opkald til din mobiltelefon i det land du befinder dig i, og et opkald fra din mobil til telefonsvareren i Danmark. Hvis du i stedet vælger at slå telefonsvareren fra, så kan der ikke lægges besked på din telefonsvarer. Du kan også vælge ubetinget viderestilling. Det betyder, at samtlige opkald til mobiltelefonen straks viderestilles til telefonsvareren i Danmark. Det betyder også, at du ikke vil modtage opkald i udlandet, men at du godt kan foretage opkald fra udlandet.

Telefonsvareren indenfor EU
Telefonsvareren indenfor EU er gratis for forbrugerne, og det vil ikke koste dig noget, hvis nogen ligger en besked på din telefonsvarer, når du befinder dig i et andet EU-land. Du vil stadig skulle betale for at aflytte beskeden.
Når du har tændt din mobiltelefon i udlandet, er du registreret på det udenlandske net og vil blive takseret efter udenlandsk takst.

Taletidskort i udlandet
Overvejer du at købe et taletidskort i udlandet, så er der flere ting, du skal være opmærksom på - bl.a. taksterne, om en evt. bindingsperiode er udløbet, om din telefon er SIM-lock åbnet, og om du primært skal ringe til fastnet- eller mobilnumre i det pågældende land. Disse er forudsætninger for at vælge en sådan løsning.

Kilde: TelestyrelsenInformation på sider:

Mobiltelefoni - Gode råd om udlandstelefoni - Gode råd ved køb af taletidskort - Taletidskort - Taletidskort eller abonnement? - Fordele og ulemper ved taletidskort - Mobiludstyr - Taletidskort i udlandet - Mobiltelefoner - Mobilabonnementer - Du er her: Taletidskort - Taletidskort -